Over Jean-Paul Pino

Jean-Paul PinoGediplomeerd docent en gitarist Jean-Paul Pino geeft sinds 2006 gitaarles aan jong en oud. Naast zijn docentschap heeft hij jarenlange praktijkervaring als gitarist en zanger. Hij leerde zichzelf rock spelen in de stijl van Jimi Hendrix en Pink Floyd, en ontwikkelde een funky stijl onder invloed van The Red Hot Chili Peppers, Funkadelic en Prince.

Jean-Paul speelde in uiteenlopende lokale bands, zoals Roos van Nijmegen-winnaars Frugifer (freak rock), Groove Syndicate (funk) en Revolution 9 (triphop).

Tijdens zijn conservatoriumstudie in Utrecht ontdekte hij de jazz, en verdiepte hij zich in de solo-jazzgitaarstijl van Joe Pass. Dit culmineerde in het project JP Plays JP. Hij speelde ook in verschillende souljazz formaties, geinspireerd door de muziek van gitaristen als Kenny Burrell en Grant Green.

Met zijn band Geminga speelt Jean-Paul swingende en jazzy popmuziek. Daarnaast is Jean-Paul Pino lid van de Nederlandstalige P-funk band Platvloers.

Naast zijn eigen lespraktijk geeft Jean-Paul ook gitaarles op Popcentrum De Jacobiberg in Arnhem en als invaldocent op Muziekschool Lindenberg in Nijmegen.

Beluister hier de albums waarop JP Pino speelt en zingt:

Geminga – Bipolar

Platvloers – Plat Funk

OctavePussY – Assfunk